Acneärr

​​​​​​​​​​​​Du är alltid välkommen till en kostnadsfri konsultation där du kan fråga och fundera kring våra behandlingar. Konsultationen är till för dig som vill ha mer information om våra behandlingar och som vill rådgöra om vilken behandling som kan passa dig bäst. ​​​​​​

Olika sätt att behandla acneärr

​​​​​​​
Oavsätt karaktär och svårighetsgrad på accneärr är det en besvärande åkomma för många människor. Vi erbjuder flera olika behandlingsalternativ för att förbättra acneärr. Vilken behandling som passar dig bäst beror på hur ärren ser ut och vilken hudtyp du har. Ofta kombinerar vi olika behandlingar för bästa resultat. I de flesta fall får man inte bort ärren helt men vi brukar nå påtagliga förbättringar. Hos oss på Vendelakliniken erbjuder vi tre behandlingar:
  • Restylane Skinbooster
  • Microneedling Dermapen
  • TCA-peeling

Behandling med Restylane Skinbooster


Restyalane Skinbooster är en genomskinlig gelè bestående av hyaluronsyra. Hyaluronsyra är en naturlig substans som finns i vår hud och gelén är framställd på så vis att lika kroppens egen hyaluronsyra så mycket som möjligt.
Genom att injicera denna gelé ytligt i huden kan man skapa en slätare hudyta.

Gelén injiceras i små mängder, och genom att den ger en volymökning precis där man lägger den, så kan man lyfta upp insjukna ärr så att strukturen blir mer jämn. Behandlingen stimulerar även hudens kollagen som resulterar i en fastare hud.

Efter behandlingen kan du vara lite öm några dagar, lättare svullnad och rodnad är också vanlig någon/några dagar efter behandlingen.

Oftast krävs 2-3 behandlingar med 2-8 veckors intervall.
​​​​​​​
För att bibehålla effekten rekommenderas en ny behandling med ca 9-12 månaders mellanrum. Men här räcker det med en behandling. ​​​​​​​Läs mer här >

Behandling med Dermapen


Behandling med Dermapen är en avancerad mikronålsbehandling som med hjälp av sterila nålar stimulerar huden för att bland annat minska acneärr. Nålarna penetrerar huden genom ett vibrerande nålhuvud. När munstycket flyttas över hudytan skapas tusentals mikroskåpiska kanaler som stimulerar den naturliga kollagenproduktionen.

Generellt rekommenderas 4-6 behandlingar med intervall på 6-8 veckor. Du kan ofta se resultat redan efter en behandling.

Beroende på hur djupa ärren är kan man variera nåldjupet. Behandlingen går fort och ingen bedövning behövs. Du kan vara röd i huden någon eller några dagar beroende på hur känslig din hud är samt vilket nåldjup som används. ​​​Läs mer här >

TCA-peeling

​​​​​​​
TCA-Peeling är en förkortning av trichloroacetic acid och översätts till trikolättiksyra.

TCA-peeling är en medel-djup peeling som får din hud att fjälla ordentligt i ca 1 vecka, men det kan dröja upp till 10 dagar innan huden helt har slutat fjälla.

TCA-peeling kan jämföras med en lättare hudslipning, ett litet lager hud överst på hudytan fjällar av. Huden blir mer förfinad, porer minskar och hudytan blir jämnare och därför kan man få en effekt av synliga ojämnheter i hudytan såsom acneärr.

TCA-peeling kan göras i hela ansiktet eller del av ansikte. Man kan också styra denna peeling för kraftigare eller lite mildare effekt. Läs mer här >