Kemisk Peeling

​​​​​​​​​​​​Du är alltid välkommen till en kostnadsfri konsultation där du kan fråga och fundera kring våra behandlingar. Konsultationen är till för dig som vill ha mer information om våra behandlingar och som vill rådgöra om vilken behandling som kan passa dig bäst. ​​​​​​

Kemisk Peeling - behandling för en fräschare hud

​​​​​​​
Kemisk peeling är en behandling där man använder olika syror för att ge en friskare hud mer mer lyster och jämnare hudton. Porer och orenheter minskar. Behandlingen passar alla hudtyper då man kan väja den syra som passar för just din hud. Det finns mildare syror och mer kraftfulla syror.  Men gemensamt för alla syror är att de ger  en djuprengörande effekt och en allmän uppfräschning.
Behandling med kemisk peeling tar effektivt bort döda hudceller och orenheter samt ger en boost av lyster och en fräschare hy. Behandlingen stimulerar huden till att bilda ny frisk vävnad som minskar ålderstecken och väcker liv i en trött och glåmig hud.

Mild kemisk peeling 


Mildare syror används för en allmän uppfräschning. Behandlingen ger en djuprengörande effekt och återger huden glans och lyster samtidigt som porer minskar.
Denna behandling passar vid rosacea och känsligare hud. Även hals och dekolletage och området runt ögonen kan behandlas. 
3-6 behandlingar rekommenderas med 2-4 veckors mellanrum för bästa effekt.

Medelstark kemisk peeling


Här används lite mer kraftfulla syror som passar för att minska pigmentförändringar, acne och orenheter. En trött och glåmig hud blir mer jämn, spänstigare och ser mer klar och frisk ut. Regelbundna behandlingar med kemsik peeling håller huden mer ungdomlig mycket längre och förebygger ålderstecken.
3-6 behandlingar rekommenderas med 2-4 veckors intervall

Stark kemisk peeling

​​​​​​​
Här använder vi en TCA-peeling med 25%. Det är en mycket kraftfull kemisk peeling som används för att minska rynkor, ärr, ojämn hudstruktur samt kraftigare pigmentförändringar. Stora porer minskar och en grövre hud får en finare struktur. Behandlingen innebär en total avflagning av den gamla huden där ny, frisk hud kommer fram istället. Behandlingen har en läkningstid på 7-10 dagar. Denna behandling kan göras i hela ansiktet eller på utvalda delar av ansiktet. Här räcker det ofta med endast en behandling för ett bra resultat.

Kemisk peeling för alla hudtyper
​​​​​​​

Olika peelingar jobbar på olika sätt i huden och det är oftast möjligt att hitta en peeling eller peeling-kombination för varje hudproblem. På så sätt skräddarsys behandlingarna för olika individuella förutsättningar och där hänsyn tas till hudens kvalitet vid behandlingstillfället.

Behandlingarna rekommenderas oftast som en kur för bättre effekt och mer korrigerande resultat. Om man vill få en uppfräschande effekt inför ett speciellt tillfälle som tex vid bröllop kan det passa med endast en behandling inför just till det tillfället. Den positiva effekten med kemisk peeling  är doch mycket mer  effektfull vid en kur på
3-6 behandlingar och där effekten ökar under flera månader och skapar en varaktig positiv föryngrande utveckling av huden.

Du kan gå till jobbet som vanligt efter en mild och medelstark peeling med eller utan make-up. Lite rodnad kan synas dagen efter behandlingen och du kan  känna dig lite torr i huden några dagar  efter behandlingen. Svag till måttlig fjällning kan också  förekomma några dagar efter en behandling.

Pris på kemisk peeling

  • 1495 kr för mild och medelstark peeling
  • Ögonpeel 1695 kr
  • TCA helt ansikte: 4200 kr 
  • TCA del av ansikte: 2100 kr
  • Vid kur på 4 behandlingar får du fjärde och sista behandlingen för halva priset

​​​​​​​

Våra peelingar

Produkt Främsta indikationer
ENERPEEL PA (pyrodruvsura) För oljig hud, synliga porer, överskott av talg, djuprengöring av huden, uppfräschning och hudföryngring.
ENERPEEL SA (salicylsyra) För acne och fet hud.
ENERPEEL GA 40% (glykolsyra) För allmän uppfräschning av huden, för torr hud, djuprenande, föryngrande, motverkar acne, minskar porer samt ger huden spänst och lyster.
ENERPEEL GA 70% (glykolsyra) Snabb och effektiv hudföryngring, för åldrad hud, oelastisk och slapp hud, minskar oregelbunden pigmentering, ger jämnare textur och hudton.
ENERPEEL JR (kombinationspeel) För uppfräschning av huden, motverkar hudåldrande, minskar vidgade, porer, motverkar acne och orenheter, minskar pigmentförändringar och förebygger nya pigmentfläckar, för åldrad hud, ger en mer jämn hudton.
ENERPEEL MA (mandelsyra) En mildare peeling för den känsligare huden, en fuktgivande och uppfräschande behandling. För att minska rosaceabesvär.
ENERPEEL TCA light (triklorättiksyra) Ger en påtaglig hudföryngring, för åldrad och solskadad hud, hudens textur förfinas och pigmentojämnheter minskar, stimulerar kollagen-bildning.
ENERPEEL TCA 25% (starkare triklorättiksyra) Kraftig hudföryngring, minskar linjer och rynkor, för kraftigt solskadad hud, åldrad hud, tar bort pigmentförändringar, för hud med acneärr.
ENERPEEL NECK (kombinationspeel) Fuktgivande och uppfräschande för huden på halsen, för åldrad hud.
ENERPEEL HANDS (kombinationspeel) För behandling av ojämn pigmentering på händer, för åldrad hud.
ENERPEEL EL (kombinationspeel) En fuktgivande och föryngrande behandling av huden runt ögonen, motverkar hudåldrande, för slapp och oelastisk hud.
​​​​​​​Vill du veta mer om kemisk peeling?