Kemisk Peeling

Kemisk Peeling - Perfekt när du vill ha en riktigt djuprengörande effekt och piggare hud.

Ansiktsbehandling med kemisk peeling innebär behandlingar där olika aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring. Kemisk peeling är en behandling som ökat markant den senaste åren och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras effekter.

Kemisk peeling har en lång tradition som syftar till att ge en hudslipande effekt som jämnar ut hudens struktur och ger lyser. Samtidigt startar en kedjereaktion som i sin tur förbättrar/föryngrar huden genom olika vävnadsstimulerande processer.

Kemisk peeling med Enerpeel

Våra kemiska peelingar heter Enerpeel och är kraftfulla behandlingar som leverarar Maximala resultat på Minimal tid.

Peelingarna är klassificerade som medicintekniska produkter (CE-märkta). Det innebär att du som kund kan vara säker på att produkterna är kontrollerade för att ge säkra behandlingar.

Genom att kombinera Enerpeel-behandlingar med Tebiskin hudvård, får du resultat som är långt mer effektfulla än traditionella kosmetiska ansiktsbehandlingar eller AHA-behandlingar.

Vad kan kemisk peeling förbättra

 • Hudens textur och lyster
 • Stimulering av kollagen för ökad fasthet och hudföryngring
 • Pigmentförändringar
 • Torr och fet hud
 • Oren hud och acne
 • Acneärr
 • Solskadad hud
 • Rosacea

Kemisk peeling är långt mer effektfull än traditionella kosmetiska ansiktsbehandlingar och AHA-behandling.
​​​​​​​
Olika peelingar jobbar på olika sätt i huden och det är oftast möjligt attt hitta en peeling eller peeling-kombination till vart hudproblem. På så sätt skräddarsys behandlingarna för olika individuella förutsättningar och där hänsyn tas till hudens kvalitet vid behandlingstillfället.

Behandlingar görs antingen som enskild behandling eller upprepas såsom en kur för bättre effekt och mer korrigerande syfte. Den positiva effekten som Enerpeel ger ökar under flera månader efter behandlingstillfället och skapar en varaktig positiv föryngrande utveckling av huden.

Enerpeel är kraftfulla behandlingar. Före-och efterbehandling med Tebiskin medicinsk hudvård ger mindre risk, bättre läkning och bättre/ökad effekt av behandlingen. Använd alltid solskydd spf 30 eller 50 i sex veckor efter behandlingen.

Enerpeel är den första kemiska peeling som kan erbjuda behandling för området runt ögonen. Det område som först visar ålderstecken och där de syns som mest.

Pris på kemisk peeling

 • 1495 - 1795 kr
 • TCA helt ansikte: 4000 kr
 • TCA del av ansikte: 2100 kr

Olika peelingar från Enerpeel

Produkt Främsta indikationer
ENERPEEL PA (pyrodruvsura) För oljig hud, synliga porer, överskott av talg, djuprengöring av huden, uppfräschning och hudföryngring.
ENERPEEL SA (salicylsyra) För acne och fet hud.
ENERPEEL GA 40% (glykolsyra) För allmän uppfräschning av huden, för torr hud, djuprenande, föryngrande, motverkar acne, minskar porer samt ger huden spänst och lyster.
ENERPEEL GA 70% (glykolsyra) Snabb och effektiv hudföryngring, för åldrad hud, oelastisk och slapp hud, minskar oregelbunden pigmentering, ger jämnare textur och hudton.
ENERPELL JR (kombinationspeel) För uppfräschning av huden, motverkar hudåldrande, minskar vidgade, porer, motverkar acne och orenheter, minskar pigmentförändringar och förebygger nya pigmentfläckar, för åldrad hud, ger en mer jämn hudton.
ENERPEEL MA (mandelsyra) En mildare peeling för den känsligare huden, en fuktgivande och uppfräschande behandling. För att minska rosaceabesvär.
Enerpeel TCA light (triklorättiksyra) Ger en påtaglig hudföryngring, för åldrad och solskadad hud, hudens textur förfinas och pigmentojämnheter minskar, stimulerar kollagen-bildning.
Enerpeel TCA 25% (starkare triklorättiksyra) Kraftig hudföryngring, minskar linjer och rynkor, för kraftigt solskadad hud, åldrad hud, tar bort pigmentförändringar, för hud med acneärr.
ENERPEEL NECK (kombinationspeel) Fuktgivande och uppfräschande för huden på halsen, för åldrad hud.
ENERPPEL HANDS (kombinationspeel) För behandling av ojämn pigmentering på händer, för åldrad hud.
ENERPEEL EL (kombinationspeel) En fuktgivande och föryngrande behandling av huden runt ögonen, motverkar hudåldrande, för slapp och oelastisk hud.
Vi som handhar Eneerpeel på Vendelakliniken har genomgått utblidning under handledning av referensläkaren Dr. Per-Håkan Olausson.

​​​​​​​Vill du veta mer om kemisk peeling?